Wat is RooiOntmoet?

 

RooiOntmoet is een digitaal dorpsplein, een lokaal ontmoetings- en communicatieplatform van en voor inwoners, verenigingen, stichtingen, scholen, instanties, winkeliers, zakelijke dienstverleners en ondernemers uit Rooi.

RooiOntmoet is ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Sint-Oedenrode, LekkerThuisBlijvenWonen, Welzijn de Meierij, vertegenwoordigers van verenigingen en wijken en de ondernemersvereniging.  

 

Uitgangspunten:  

  • Het platform RooiOntmoet is gratis toegankelijk voor de Rooise inwoners
  • Alle Rooise inwoners kunnen een account aanvragen
  • De site wordt beheerd en onderhouden door een Stichting waarvan de Gemeente Sint Oedenrode deel uitmaakt
  • Alle gegevens blijven in Rooi en worden beheerde door een Rooise Stichting
  • Er wordt samengewerkt met de gemeente Schijndel en een opstap gemaakt naar Meierijstad   
  • RooiOntmoet verbindt Rooise burgers met elkaar, met de buurt en de wijk en met het dorp (Rooise Marktplaats, VeiligeBuurtApp, buurtnetwerken en verenigingen)                                             

Onze visie en missie

RooiOntmoet is van de Rooienaren en wordt door hen gemaakt en gebruikt. MijnRooiOntmoet is een veilige digitale ontmoetingsplek waar (alle) Rooise inwoners, verenigingen, instellingen en ondernemers/winkeliers elkaar kunnen ontmoeten en contacten kunnen leggen. Om op deze manier activiteiten te organiseren, diensten of goederen aan te bieden en te verkopen via een veilige Rooise Marktplaats. Maar RooiOntmoet is vooral bedoeld om een eigen netwerk op te kunnen bouwen.